Uutislistaukseen

Seija Frears, Palkaneen seurakunnan nimikkolahetti

Suomalaisen lahetystyon uranuurtajan, Marti Rautasen, kerrotaan sanoneen, etta han on kahden maan kansalainen: Namibia ja taivas.

Tälla hetkella itse sukkuloin kolmen maanpaallisen maan valia: Englanti, Ranska ja Suomi. Maasta toiseen siirryttaessa tarvitaan voimassaolevaa henkilollisyys- todistusta eli useimmiten passia. Jos voimassaolevaa passia ei ole, voidaan maahan tulo evata. Normaalisti passia pitaa anoa kyseisen maan lahetystosta, sisaministeriosta tai poliisisasemalta. Vuosien kuluessa olen joutunut anomaan passiani niin Lontoosta kuin Kangasaltakin. Olen erittain kiitollinen Suomen kansalaisuudestani seka adoptiostani Britanian kansalaiseksi. Kaksoiskansalaisuus  mahdollistaa joustavan maasta toiseen liikkumisen EU’n alueella ja Englannissa tana Brexitin jalkeisena aikana.


Taivaan kansalaisillakin on ‘passi’, jonka he ovat saaneet pyytaessaan. Sita ei voi anoa suurlahetystosta eika poliisiasemalta. Taivaan kansalaiseksi voidaan kuitenkin paasta missa vain, silla kansalaisuuteen riittaa kun pyytaa Taivaan Isaa ottamaan minut/sinut  omakseen ja puhdistamaan elamani, silla taivaaseen ei voi menna mitaan synnin likaamaa. Jeesus on maksanut ikuisen elamani ‘passin’ omalla verellaan. Jeesukseen turvautuessamme Jumala tarjoaa minulle/sinulle syntien anteeksiantamista ja hyvan omantunnon bonusta. Taivaan ‘passi’ on hyva pitaa ajan tasalla niin, etta mikaan ei tulisi minun ja Jumalan valiin, mikaan ei tulisi tarkeammaksi kuin Jeesus ja hanen valtakuntansa. Hyvalla omallatunnolla on kevyt vaeltaa maanpaallisen vaelluksemme aikana. Muutenkin matkat sujuvat paremmin kun ei ole liikaa tavaraa mukana joten … ‘pankaamme pois kaikki mika meita painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkaasti loppuun se kilpailu joka on edessamme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja taydelliseksi tekijaan’....(Hb 12.1-2) Maanpaallisen valtakunnan ja taivaan valtakunnan kaksoiskansalaisuus tarjoaa meille uuden nakokulman ja uuden tarkeysjarjestyksen miettiessamme elamamme valintoja. 

2023-11-15 22:23:45.0