Häät

Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan seurakunnan jumalanpalvelus, joka etenee papin johdolla. Toimituksessa käytetään siihen sopivaa hengellistä musiikkia. Vihkipari sopii kanttorin kanssa häämusiikista etukäteen.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.  Avioliiton solmimisessa vihittävät sitoutuvat toisiinsa julkisesti ja liitto saa yhteiskunnallisen vahvistuksen. Avioliitto voidaan solmia joko kirkollisesti tai siviiliviranomaisen edessä. Kirkollisen vihkimisen valitsee valtaosa kihlapareista.

Kun suunnittelet häitä, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon. Sieltä voit varata kirkon, papin ja kanttorin. Jos vihkimiseen on pidempi aika, papin ja kanttorin nimi voidaan ilmoittaa vasta lähempänä toimitusta.

Vihkiä voidaan Pälkäneen, Luopioisten tai rauniokirkossa. Vihkitoimituksen voi järjestää myös muissa seurakunnan tiloissa, kotona, juhlapaikalla tai muualla.

Rauniokirkon kunnosta vastaa Pälkäneen Vanhankirkon Suojeluyhdistys ry. Rauniokirkon käytöstä peritään 100 euron maksu kirkkoraunion kunnostamisen hyväksi.

Muistilista hääpareille:

  • avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset
  • papin, kanttorin ja vihkipaikan varaaminen
  • vihkikeskustelu papin kanssa
  • kaksi todistajaa
  • sormus