Virkatodistus

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta.

1.1.2020 alkaen virkatodistus ja sukuselvitys tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Suosittelemme tilaamaan virkatodistuksen ja sukuselvityksen sähköisellä lomakkeella: Reilun 8 viikoa kestää toimitusaika.

• yksityishenkilöiden tilaukset

(Palvelu vaatii tunnistautuimisen)

Jos sähköinen tilaus ei onnistu, tilauksen voi tehdä myös puhelimitse puh. 03  2190 700 (arkisin klo 9–15)
tai sähköpostilla: keskusrekisteri.tampere@evl.fi. Kaikki Tampereen aluekeskusrekisterin yhteystiedot löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Virkatodistuksia on eri tyyppisiä

Virkatodistuksen antaminen edellyttää aina hyväksyttyä käyttötarkoitusta, kuten perunkirjoitusta, perinnönjakoa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Virkatodistuksen sisältö riippuu käyttötarkoituksesta.

• Henkilökohtaiset tiedot sisältävä virkatodistus eli ns. elää-todistus
  • Vanhempien ja lasten tiedot sisältävä virkatodistus.
  • Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus, joka on tietosisällöltään laaja
  • Kuolleesta henkilöstä tarvitaan perunkirjoitusta varten sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus, johon merkitään henkilön tietojen lisäksi puoliso ja lapset sekä muuttotiedot.

Sukuselvitykset perunkirjoitusta varten saa yhdellä tilauksella

Monissa tapauksissa on mahdollista tilata valtakunnallinen sukuselvitys, joka kattaa vainajan tiedot 15 ikävuodesta alkaen.

• Vainajan koko muuttohistoria näkyy yhdellä todistuksella. Tampereen aluekeskusrekisterissä laaditaan tällainen valtakunnallinen sukuselvitys Suomen kaikkien ev.-lut. seurakuntien osalta silloin, kun vainaja on ollut kuollessaan Tampereen aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsen. Samoin näin toimitaan niissä tapauksissa, joissa vainaja on ennen siirtymistään muuhun rekisteriin viimeksi kuulunut jäsenenä seurakuntaan, joka on mukana Tampereen aluekeskusrekisterissä.
  •  Muissa tapauksissa sukuselvitys on pyydettävä erikseen jokaisen seurakunnan osalta, joihin vainaja on eläessään kuulunut 15 ikävuodesta alkaen.
  • Suosittelemme tilaamaan sukuselvityksen valtakunnallisen tilauspalvelun kautta osoitteessa tilaavirkatodistus.fi (tai bestallambetsbevis.fi)
  • Palvelu on yksityishenkilöille. Tunnistautumiseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Palvelua voivat käyttää täysi-ikäiset, joilla on kotikunta Suomessa, ja sitä voi käyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Sukututkimus

Sukututkimusta voi tulla tekemään itse Pälkäneen Pappilaan sopimuksen mukaan. Sukututkijan käytettävissä on mikrofilmit ja lukulaite. Sukututkimusajan voi varata kirkkoherranvirastosta p. 040 712 0560 viraston aukioloaikoina tai sähköpostilla palkane.srk@evl.fi.

Sukuselvitykset sukututkimusta varten tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.