Pälkäneen kirkko

Onkkaalantie 81 , 36600 PÄLKÄNE

Avoinna heinäkuussa päivittäin klo 11-16

Pälkäneen kirkko

Arkkitehti C.L. Engelin piirtämä tiilinen ristikirkko on rakennettu vuosina 1836 - 39. Alttaritaulu esittää Jeesusta Getsemanessa ja sen on maalannut vuonna 1841 tukholmalainen professori P.E. Limnell.
Kirkkopihassa on sankarihauta-alue, johon on haudattu 165 pälkäneläistä talvi- ja jatkosodan sankarivainajaa. Muistokivi on arkkitehti Bertil Strömmerin suunnittelema. Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi "Elämän kirja" pystytettiin kirkkopihaan vuonna 1961. Kirkkomuseoon on taltioitu seurakunnan vanhaa esineistöä.

Kuvaan on ottanut Eero Mäki-Mantila

Pelastussuunnitelma löytyy osoitteesta http://pelsu.fi/u/pHj9

Onkkaalantie 81, 36600 PÄLKÄNE

"Olkoon ylläsi kirkas taivas" -konsertti 1

Tämän päivän konsertti on jaettu kahteen perättäiseen konserttiin. Nämä konsertit korvaavat päivän jumalanpalveluksen. Klo 16 konsertti painottuu perinteisempiin lauluihin. Klo 18 alkavassa kuullaan uudempaa hengellistä musiikkia. Suuri osa lauluista on kuitenkin samoja molemmissa. Marja-Liisa Suomalainen (laulu), Päivi Kosonen (laulu) Janne Vesto (laulu, kitara), Sirpa-Liisa Suova-Huuhka (piano, laulu), Annukka Linnainmaa (viulu).

Onkkaalantie 81, 36600 PÄLKÄNE

"Olkoon ylläsi kirkas taivas" - konsertti 2