Partiolaiset aikovat kunnostaa Aivujärven metsästysmajan

Kostian Kahlaajat hakee majan kunnostamiseen 5000 euron Leader-avustusta Pirkan Helmeltä ja sitoutuu samansuuruiseen osuuteen omalla rahoituksella sekä talkoilla.

Kostian Kahlaajat rakensi vuonna 2000 Aivujärvelle laavun. Metsästysmaja sijaitsee järven länsipäässä muutaman sadan metrin päässä laavusta. Maat omistava seurakunta on Aivujärven metsästysseuran osakas.
Kirkkoneuvoston lausunnossa luvataan, että maja pysyy partiolaisten käytössä vähintään kymmenen vuotta, mikä on Leader-avustuksen edellytys. Seurakunnan kiinteistöstrategian mukaan maita ei olla myymässä. Majalla ei ole ollut käyttöä, mutta kunnostuksen jälkeen siellä voitaisiin järjestää joitain tilaisuuksia.
Seurakuntaa tukee partiotoimintaa avustuksella ja tarjoamalla maksuttomat kokoontumistilat. Ensi vuodelle kirkkoneuvosto myönsi 2000 euron toiminta-avustuksen. Kostian Kahlaajissa on 139 jäsentä, joista yli puolet on alle 18-vuotiaita. Lippukunnalla on toimintaa kaikissa ikäkausissa seitsemänvuotiaista alkaen.  Pälkäneen seurakunta toimii Kostian Kahlaajien tautayhteisönä.

7.12.2021 11.14