Hyvingesis eli Rautatieomenapuun kukka

Pälkäneen seurakunta avaa vähitellen toimintaansa

1.6.2020 19.07 Rautatieomenapuun kukka

1.6. alkaen seurakunnat voivat käynnistää toimintaansa noudattaen aluehallintoviraston, terveydenhoitoviranomaisten ja koko kirkon yhteisiä ohjeita. Seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua enintään 500 henkeä, kuitenkin niin että väkimäärä sopeutetaan tilan kokoon.

Perusperiaatteena kaikissa kokoontumisissa turvallisuusohjeet: hygienia ja turvavälit, 1-2 metriä osallistujien välillä.

Sairaana ei tule osallistua tilaisuuksiin.

Riskiryhmiin kuuluvien osallistumisessa toivomme pidättyväisyyttä, vaikka suositusten noudattaminen on kunkin omalla vastuulla.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset käynnistyvät Pälkäneen ja Luopioisten kirkoissa 7.6.

Kirkkoon tullaan ja poistutaan kaikista ovista.

Kirkkoon tullessa ja poistuessa kädet desifioidaan, kuten myös ehtoolliselle tullessa.

Kirkossa istutaan noin kahden metrin päässä toisista. Yhdessä asuvat perheenjäsenet voivat istua vierekkäin.

Paikat on merkitty valmiiksi virsikirjoilla, mutta jokaista kirkkoon tulijaa pyydetään ottamaan jumalanpalvelukseen mukaan oma virsikirja.

Ehtoollisella käynnistä annetaan paikanpäällä ohjeet. Kokeilemme erilaisia turvallisia käytäntöjä ehtoollisen viettossa, joista voi antaa palautetta.

Kirkkokahveja ei toistaiseksi juoda.

Jumalanpalveluksia, hartauksia ja musiikkitilaisuuksia voidaan järjestää myös kylillä ulkona tai suurissa tiloissa.

Kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Pälkäneen seurakunnassa suositellaan kasteiden pitämistä edelleen kirkoissa. Seurakunnan tiloissa tarvittava väljyys on helpompi toteuttaa kuin kodeissa.

Papit ja kanttorit eivät toistaiseksi osallistu työsuojelullisista ja terveydenhoidollisista syistä muistotilaisuuksiin eikä kaste-ja hääjuhliin.

Laulaminen

Alueemme terveydenhoidon näkökulma yhteislaulamiseen liittyen on, että laulaa saa riittävistä turvaväleistä huolehtien. Turvavälit laulamisessa ovat olennaisia pisaratartunnan ehkäisemiseksi. Kuorotoiminta on kesäajan tauolla.

Seurakunnan työntekijöitä voi tavata puhelimella tai verkon kautta ja mahdollisesti sovitussa paikassa ulkotilassa.

Pälkäneen kirkkoherranvirasto ja Luopioisten seurakuntatoimisto palvelevat puhelimitse puh 040 712 0560 (ei tekstiviestejä)  ma 10-13, ti 10-16, to 10-13, pe 10-13 ja sähköpostilla palkane.srk@evl.fi. Muutoin virastot on suljettu.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä, sähköposti keskusrekisteri.tampere@evl.fi, puhelin 03 2190 700.