Uutislistaukseen

Salattu valtakunta

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina kertomus Jeesuksen elämästä alkaa jälleen alusta. Maailmalta tulevien uutisten ja meidän omien huolien keskellä tuntuu turvalliselta, että on yksi viesti, joka pysyy samana. On yksi sanoma, jota mikään ei muuta tai tee mitättömäksi.Ensimmäisenä adventtina Jeesus astuu näyttämölle yhtä aikaa suurieleisesti ja vaivihkaa. Komea kuninkaallinen riemusaatto toteutuu kujalta lainatulla aasilla, joka palautetaan omistajalleen hetken kuluttua. 
Sama kaksijakoisuus tulee esiin myös jouluna: Taivas aukeaa ja enkelkuoro ilmestyy -  mutta vain hetkeksi ja pienelle joukolle keskellä yötä. Sen jälkeen elämä pikkukaupungissa jatkuu entiseen tapaan. Jää vain lupaukset ja lapsi.
Pääsiäisen tapahtumissakin on kaksi keskenään ristiriitaista puolta. Kuollessaan Jeesus voittaa pahan vallan - vaikka päältä katsoen näyttää aivan muulta.
Matkalla seimeltä Golgatalle Jeesus tekee ihmeitä ja kehottaa ihmisiä pitämään ne omana tietonaan. Hän paljastaa sydänten kovuuden ja armahtaa syntiset. Näin Jumalan valtakunta tulee lähelle - äkkiarvaamatta, vähin äänin, kuin varas yöllä. 
Sellaisena se on meidänkin keskellämme. Salattu valtakunta, jonka voi havaita vain uskon silmin. Uskon silmin voi nähdä uudessa valossa myös itsensä ja toisetkin.
Siunausta adventtiaikaasi!

Janne Vesto
Luopioisten pappi
 

4.12.2022 12.50