Korona pienensi Yhteisvastuukeräyksen tuottoa

10.1.2022 15.31

Koronapandemia vaikeutti Yhteisvastuukeräystä jo toisena vuonna peräkkäin. Koronarajoitusten vuoksi seurakunnat joutuivat perumaan konsertteja, myyjäisiä ja muita keräystapahtumia.

Myös Pälkäneellä koronavuodet ovat pienentäneet Yhteisvastuukeräyksen tuottoa reilusti. Vuonna 2019 kokoon saatiin yli 10 000 euroa, 2020 vajaat 5800 euroa ja viime vuonna enää 3546 euroa.
Pälkäneläiset ovat perinteisesti osallistuneet Yhteisvastuukeräykseen ahkerasti. Monena vuonna jäsentä kohti laskettu avustusmäärä on ollut Pälkäneellä rovastikunnan suurin. Myös viime vuonna pälkäneläiset lahjoittivat yhteisvastuuseen yli kaksi kertaa enemmän kuin kirkon tai hiippakunnan jäsenet keskimäärin.
Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Kotimaassa varoja ohjataan muun muassa ikäihmisten digitaitojen edistämiseen, sillä digitalisoituminen lisää vanhusväestön syrjäytymistä. 60 prosenttia tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon.