Seurakunta ryhtyy täydentämään ruoka-apukasseja

Pälkäneen seurakunta aloittaa vuodenvaihteessa diakoniakokeilun, jossa ruoka-apua tarjotaan entistä enemmän elintarvikkeina ja ostokortteja annetaan vain erityisessä tarpeessa.

Ruoka-avustuksia jaetaan yhteistyössä Kostiakeskuksen kanssa. Seurakunta ja Kostiakeskus jakavat vuosittain noin 300 EU-ruokakassia. Lisäksi Kostiakeskus jakaa paikallisen kaupan lahjoittamaa hävikkiruokaa pakastettuna. Ruoka-avun saajia on yhteensä noin sata.
Kokeilussa ruokakasseja täydennetään seurakunnan hankkimilla ruokatarvikkeilla, esimerkiksi Oivariinilla, makkaralla, näkkileivällä, kananmunilla, jauhelihalla ja tuorekurkulla. Kassit kootaan ja jaetaan pääosin Kostiakeskuksella. Lisäksi niitä saa diakoniatyöntekijöiltä ja Luopioisten seurakuntakeskuksen tiistaisilla soppakahveilla.
Täydennetyn ruokakassin avulla ruoka-apu jakautuu tasaisemmin vuoden aikana. Ruokakassin voi saada kerran kuukaudessa. Kirkkoneuvosto tarkastelee vuodenvaihteessa alkavan yhteistyökokeilun toimivuutta huhtikuussa.

30.11.2021 23.18