Luopioisten hautausmaalle uusi  ruohonleikkuri testamenttivaroilla

6.10.2021 11.07

Luopioisten hautausmaalle hankittiin tänä syksynä uusi puutarharuohonleikkuri ja peräkärry, jotka helpottavat mullan, jätemaan ja kasteluveden kuljetusta, käytävien hoitoa ja laajojen alueiden ruohonleikkuuta

Seurakunnan vanha pienoistraktori on vaatinut usein korjausta. Uusi leikkuri hankittiin lahjoitusvaroin, sillä Risto Ratasalo testamenttasi muutama vuosi koko 44 000 euron omaisuutensa Luopioisten hautausmaan hoitoon.
Testamenttivaroja voidaan käyttää myös vanhalle hautausmaa-alueelle perustettavaan uurnahautausmaahan, jossa omaiset voivat laittaa haudalle muistomerkin. Luopioisten hautausmaalla on nykyisin sirottelualue, johon haudattujen muistolaatat kiinnitetään kiveen.
Uurnahautausmaan suunnitelmia tarkasteltiin vuosittaisessa hautausmaakatselmuksessa. Katselmuksessa päätettiin kaataa haavat kiviaidan vierestä ja leikata sankarihautausmaan aita, jotta se tuuheutuisi. Lisäksi selvitetään kylmiön korjaamista tai uusimista sekä vedenpaineen nostoa, jotta hautoja voitaisiin kastella letkulla. Seurakunnan hoidossa on noin 400 hautaa, ja niiden kastelu vie paljon aikaa.