Piispa Åstrand: Ihmiskunta tarvitsee hyviä tekoja

3.8.2021 14.55

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand saarnasi kirkolliskokouksen avajaismessussa Marian kirkossa 3.8.2021. Hän käsitteli saarnassa auttamista sekä kuinka voimme huolehtia toisistamme pandemian aikana.

”Pandemia auttoi meitä ymmärtämään yhteenkuuluvuutemme ja miten riippuvaisia olemme toisistamme. Hyvän tekemisen kädet ovat lisääntyneet, vaikka jo luulimme individualismin voimistuneen ja vallanneen koko käden. Hädässä näimme miten auttavat kädet selvästi toimivat käytännössä. Ja näitä käsiä on.”

”Yhteen liitetyt kädet tekemässä hyvää. Sitä ihmiskunta tarvitsee kamppaillessaan pandemian, palojen, yksinäisyyden ja ilmastouhkien kanssa.”

”Jumala ei tarvitse hyviä tekojamme, mutta lähimmäisemme niitä kylläkin tarvitsee. Siksi kristityn ihmisen tulee olla mitä halukkain palvelija. Ei Jumalan rakkautta tienatakseen vaan sitä edespäin antamalla, lähimmäisen auttamisella hyvillä teoilla. Jumala tarvitsee meidän auttavia käsiä.”

”Tehtävämme on toimia kirkossa, joka näkee lähimmäisen ja hänen elämäntilanteensa, niin omassa maassamme kuin maailmassamme. Kirkossa, joka haluaa sekä sanassa ja teossa välittää Jumalan rakkautta. Yhdessä, Jumalan ja auttavien käsien kanssa rohkenemme uskoa tulevaisuuteen”, piispa Åstrand sanoi.