Uutislistaukseen

Asta Vuorinen Asta Vuorinen

Jeesus lähellä ja kaukana

1.8.2021 23.34

Heinäkuun lopussa on päivä, joka saa minut aina palaamaan käännekohtaan lähetysurallani. 24.7.2014 Afganistanissa surmattiin kaksi suomalaista avustustyöntekijää. 

Tuota päivää edeltävinä kuukausina Jumala oli kutsunut minua lähetystyöhön, mutta olin keksinyt monia syitä kieltäytyä kutsusta. Tuon uutisen kuullessani ensimmäinen ajatukseni kuitenkin oli: ”Pitäisikö minun lähteä?”. Seurauksena oli jälleen paljon pohdintaa ja rukousta ja lopulta jouduin toteamaan, ettei minulla ollut mitään syytä olla lähtemättä. Matka ei ole ollut helppo, mutta on pakko todeta, että päivääkään en vaihtaisi pois. Afganistanissa surmatut Seija ja Kaija olivat tehneet maassa pitkään työtä. Oma lähetystaipaleeni Japanissa on vasta muutaman vuoden mittainen. Yhteistä on kuitenkin työnantaja. Paitsi että palkkakuitissa saman työnantajan nimi, on työ ennen kaikkea Jumalan työtä. 

Käytännössä lähetystyö on hyvin erilaista eri maissa, ytimessä on kuitenkin evankeliumin julistaminen. Itse työskentelen pienessä japanilaisessa seurakunnassa ja työhöni kuuluu erilaisten piirien pitäminen. Ruokapiiri on yksi suosikeistani. Lisäksi työhön kuuluu raamattuopetusten ja hartausten pitämistä. Japanini on vielä kovin kagertelevaa, mutta haluan kehittää kielitaitoani ja kehittyä myös Raamatun opettamisessa. Ystäväni on lähetystyöntekijänä Kyproksella satelliitti-televisiokanavan toimistolla. Hänen työhönsä kuuluu projektien hallintaa ja raporttien kirjoittamista. Mutta kaikki se on mahdollistamassa kristillisten tv-ohjelmien tuottamisen ja lähettämisen maihin, joihin ei voi lähettää työntekijöitä. Miljoonien tavoittaminen satelliitin avulla tai yhden ihmisen kohtaaminen kirkon eteisessä ruokapiirin jälkeen: molemmissa on kyse siitä, että sanoma Jeesuksesta tavoittaa heitä, jotka eivät ole Hänestä vielä kuulleet. 

Jumala ei toimi vain ääripäiden kautta, vaan hän on läsnä tavallisessa arjessa myös Suomessa. Jeesus haluaa tutustua sinuun. Tai no, hän tuntee jo sinut, mutta aivan kuin kaikissa ihmissuhteissa, tutustuminen on vastavuoroista kommunikointia. Jo rippikoulussa opin neljä pöydänjalkaa, joiden varaan vakaa uskonelämä rakentuu. Raamattu, rukous, seurakuntayhteys ja ehtoollinen. Ne ovat kaikki hyviä tapoja tutustua Jeesukseen. 

Asta Vuorinen
Pälkäneen seurakunnan nimikkolähetti, jonka juuret ovat Pälkäneellä, mutta kotiavain sopii oveen Kobessa.