Kirkkovaltuusto päätti 1,8 veroprosentista

29.9.2020 09.10

Pälkäneen kirkollisveroprosentti pysyy 1,8:ssa. Koronasta johtuva työttömyys ja lomautukset eivät ole kutistaneet verotuloja pelätyllä tavalla, koska väestörakenne on vanhusvoittoinen ja eläkeläisten osuus suuri.

Seurakunnan talous pyritään saamaan tasapainoon säästöjen avulla. Henkilöstömenot pienenevät, kun toimistosihteeri jää loppuvuodesta eläkkeelle. Lisäksi seurakunta pyrkii pienentämään kiinteistökustannuksiaan.
Kirkkovaltuustossa Henri Lehtola kannusti etenemään kiinteistöstrategian mukaisesti. Tulevaisuudessa seurakunnalla voi olla kirkkojen lisäksi hoidettavanaan vain kaksi tai kolme kiinteistöä.
Luopioisten seurakuntakeskuksen kulut pienenevät, kun seurakunta vuokraa alakerran kaksi huonetta yrittäjäyhdistykselle lähityökeskukseksi. Vuokrasopimus on alkuun puolen vuoden mittainen.
Taloutta helpottaa hieman korona-ajan lisäavustus. Valtion apu diakoniatyöhön määräytyy kunnan asukasluvun mukaan ja kirkkohallituksen tuki seurakunnan jäsenmäärän mukaisesti. Toisaalta joulu- ja tammikuun verotulot voivat jäädä arvioidusta veroprosentin muutoksen vuoksi.
Budjettikokouksessa kirkkovaltuusto myönsi 20 000 euron lisämäärärahan Seitsyen leirikeskuksen korjauksiin ja laitehankintoihin. Kesällä pettäneestä vesivaraajan tiivisteestä pääsi vettä toimistoon ja tekniseen tilaan. Korjaustöiden yhteydessä uusitaan leirikeskuksen vesivaraaja, astianpesukone ja pakastin.