Kirkkoneuvoston päätöksiä

30.7.2020 12.23

Kirkkoneuvosto kokoontui kokoukseen 9.7. Luopioisten hautausmaalle hautausmaakatselmukseen

Seurakunta valittaa Pappilan kaavasta ja Tavasesta

Pälkäneen seurakunta menetti tontinmyyntituloja, kun Pälkäneen kunnanvaltuusto yllättäen hylkäsi pitkään valmistellun Pappilan asemakaavan. Pappilan pelloille kaavoitetuista pientalotonteista kaksi sijaitsee seurakunnan mailla. Tontit oli tarkoitus myydä, ja niistä saatavat varat piti käyttää Luopioisten kirkon lämmitysjärjestelmän saneeraukseen.
Seurakunta valittaa valtuuston päätöksestä yhdessä muiden kaavoitettujen maiden omistajien kanssa. Asiassa avustavan lakimiehen palkkiot jaetaan tonttien lukumäärän suhteessa, joten seurakunta maksaa laskusta reilut 15 prosenttia.
Seurakunta valittaa hallinto-oikeuteen myös tekopohjavesiyhtiö Tavasen luvasta. Aluehallintovirasto myönsi alkukesästä rakentamis- ja valmisteluluvan tekopohjavesilaitokselle, jonka osia sijoittuisi myös seurakunnan maalle.
Tavase-valituksessa seurakuntaa avustaa Risto Reijonen. Maan parhaisiin pohjavesiasiantuntijoihin kuuluva Reijonen toimii myös kunnan avustajana.

Seurakunnan koronarajoitukset helpottavat elokuussa

Seurakuntien koronarajoituksia lievennetään elokuun alusta alkaen. Siihen saakka jumalanpalveluksiin voi osallistua maksimissaan 500 seurakuntalaista. Yksityistilaisuuksissa noudatetaan heinäkuun ajan 50 hengen osanottajarajoitusta.
Piispojen suosituksen mukaan väkimäärä suhteutetaan elokuun alusta alkaen niin, että kirkon penkeissä voidaan jättää 1–2 metrin turvavälit.
Pälkäneen seurakunnassa väkimäärät ovat jääneet puoleen normaalista, kun jumalanpalveluksia alettiin kesäkuun alusta alkaen järjestää kirkossa. Kevään aikana kirkonmenoja seurattiin videolta netin välityksellä. Myös lapsi-, nuoriso-, rippikoulu- ja musiikkitoiminta siirtyi kevään ajaksi verkkoon.

Seitsyen leirikeskuksessa vesivahinko ja lattiaremontti

Seitsyen leirikeskuksen vesivaraajan tiiviste petti elokuun alussa, ja toimisto sekä tekninen tila kärsivät vesivahingoista. Asbestikartoituksesta, purkutöistä ja kuivauksesta koituu noin parin tuhannen euron lasku. Muiden korjaustöiden hinta selviää töiden edetessä. Seurakunnan vakuutus kattaa osan kustannuksista.
Seitsyessä tehtiin kesäkuun aikana lattiaremonttia, sillä ruokailutilan, salin ja rantasaunan lattiat ovat kuluneet tikkuiseen kuntoon.

Luopioisten seurakuntakeskuksen leikkikentän sijoituspaikasta käydään vielä neuvotteluita

Luopioisten seurakuntakeskuksen alakerrassa toimiva päiväkerhotila ja rippikoulusali väistyvät työpisteiden tieltä, kun Luopioisten Yrittäjien lähityökeskus aloittaa syyskuun alussa. Yrittäjäyhdistys hankkii taloon valokuituyhteydet ja rakentaa Säästöpankkisäätiön tuen turvin videoneuvottelutilan.
Vuokrattavat työtilat mahdollistavat luopioislaisille ja kesäasukkaille työnteon lähellä. Ajatuksena on, että jatkossa seurakuntakeskuksen muitakin tiloja voitaisiin hyödyntää monipuolisesti, ja seurakunta jäisi Kukkiataloon yhdeksi käyttäjäksi muiden rinnalle.
Kirkkoneuvosto päätti alakerran vuokrauksesta kesäkuussa. Silloin ajatuksena oli, että leikkikenttä siirrettäisiin seurakuntakeskukselta. Seurakunnan edustajat käyvät vielä yrittäjien kanssa neuvotteluita leikkikentän paikasta,

Piispa pitää siunauskappelin ja hautausmaan juhlavuoden rukoushetken

Tampereen piispa Matti Repo saapuu keskiviikkona 19.8. Pälkäneelle. Kello 18 Tommolan hautausmaalla pidettävä rukoushetkeä vietetään siunauskappelin 50-vuotisjuhlien ja Tommolan hautausmaan 130-vuotisjuhlien kunniaksi.
Vuosikymmenien ajan suunniteltu siunauskappeli valmistui vuonna 1970. Sen vihki käyttöön piispa Erkki Kansanaho 30.8.1970.
Tommolan hautausmaa perustettiin 130 vuotta sitten kappalaisen pappilan hakaan. Hautausmaan vihki kirkkoherra Julius Rochier juhannuksena 1890.