Vierellä kulkijat Kasvun verso -palkinnon finaalissa

14.5.2020 15.23

Hiippakuntavaltuuston palkintoryhmä on valinnut Kasvun Verso-palkittavaksi ilmoitetuista viisi ehdokasta, joissa ryhmän mukaan täyttyvät parhaiten Kasvun verso -palkinnon kriteerit. Näiden ehdokkaiden esittelyvideoita jaetaan hiippakunnan sivuilla ja Facebookissa tulevien viikkojen aikana. Hiippakuntavaltuusto päättää kesäkuun kokouksessaan palkinnon myöntämisestä tuomiokapitulin esittelystä.

Loppusuoralle lähtevät Forssan seurakunnan Nuokkari ja Lounaspysäkki, Hämeenkyrön seurakunnan Jouluvaellus, Jokioisten seurakunnan Messupysäkki ja Luopioisten kappeliseurakunnan Vierellä kulkijat.

Tampereen hiippakunta jakaa vuosittain Kasvun Verso-palkinnon toiminnalle, jossa on onnistuttu kehittämään seurakuntalaisten aktiivista toimijuutta. Hiippakunnan antamalla huomionosoituksella seurakuntia halutaan rohkaista tunnistamaan uusia kasvun versoja seurakuntaelämän uudistumiseksi. Palkittu ryhmä saa lahjoitettavakseen tuhat euroa sellaiselle paikalliselle taholle, jonka toiminnan uutta versoa se haluaa tukea ja kannustaa. Näin palkinto tukee seurakunnan ”versostoja” ja liittymistä paikallisen yhteisön ja paikkakunnan elämään.

Kasvun Verso -palkinnon myöntää Tampereen hiippakuntavaltuusto. Palkinto myönnetään ryhmälle, yhteisölle, hankkeelle tai verkostolle. Oleellista on, että kyseessä on seurakuntalaisten vastuulla tapahtuva kehittämistoiminta.

.