2-rippikoulu 2021

Perustietoja ja päivämääriä (Päivitetty 14.6.)

Ruoka-aineallergiat ja erityisuokavaliot ilmoitetaan tekstiviestillä Jannelle 040 7120 563  15.6. mennessä.

Muut allergiat, lääkitykset ym. terveystiedot: huoltajat ilmoittavat tiedot leirikirjeessä tulevalla lomakkeella, joka palautetaan leirille tultaessa.

Leiri alkaa 2.7. klo 11. Leirille saavutaan omilla kyydeillä klo 10.30-11.00 välillä.

Leiri päättyy 9.7. klo 12.45. Seitsyestä siirrytään omilla kyydeillä konfirmaatioharjoitukseen Luopioisten kirkkoon. Harjoitus päättyy klo 15 mennessä.

Vierailupäivää ei pidetä tänä vuonna. Vanhemmat saavat tuoda vaatteita tai muita välttämättömiä tarvikkeita leiriläisille.  Leiriläisen pitää aina sopia asiasta etukäteen jonkun vetäjän kanssa. Jos kohtaaminen tavaran tuojan kanssa välttämätöntä, se tapahtuu etäältä ja ulkona. Elämme leirillä niin ehjässä "kuplassa" kuin suinkin mahdollista.

Tartuntaa epäiltäessä viedään leirin jäsen koronatestiin ja toimitaan koronaviranomaisten ohjeiden mukaan. Tästä tarkemmin leirikirjeessä.

Konfirmaatiomessu la 17.7. klo 11.00-12.00 Luopioisten kirkossa.

- Tämän hetken tilanne sallii noin 200 hengen konfirmaation pitämisen turvavälejä ja maskeja käyttäen. Saman perheen jäseniä turvavälit eivät koske.

- Vanhempaintilaisuudessa tehdyn kyselyn perusteella noin 200 henkeä on tulossa, luku sisältää 30 leirin jäsentä. Sovimme, että mikään perhe ei kutsu enempää kuin ilmoittamansa määrän.

- Laitamme juhannuksen jälkeen vielä tähän viimeisintä tietoa konfirmaatiosta. Koronatilanne on parantuntunut.

Konfrimaation kuvaajan Jussi Valkeajoen tiedotteen voi lukea tästä.

Vanhempaintilaisuuden koosteen voi katsoa tästä linkistä

Leirin ohjaajat: Janne Vesto, Päivi Giren, Ritva Huomo

Isoset: Aino Kallio. Elisabet Hollmerus, Milja Metsomäki, Miranda Gummerus,Aaro Ylipää

Yövahti: Mikko Laine

Ruokahuolto: Ravintola Panama

Rippikoululeirin säännöt

Leirikirje tulee kotiin postissa. Sen voi lukea myös klikkaamalla tätä linkkiä.

Konfirmaatio-ohjeet löytyvät leirikirjeestä. Tarvittaessa niitä täydennetään juhannuksen jälkeen viesteillä.

Oppimateriaali: Raamattu, Katekismus, Virsikirja, Veisukirja, Oppimispäiväkirja

Ulkoläksyt:

10 Käskyä

Uskontunnustus

Isä meidän

Herran Siunaus

Pienoisevankeliumi

Rakkauden kaksoiskäsky

- Pälkaneen seurakunta youtube (Soittolista ripari, ulkoläksyvideoita)

Leirielämä on iso osa oppimista.

Yhteyden kokeminen, ryhmässä toimiminen, vuoronsa odottaminen, toisen kunnioittaminen, yllättävät tilanteet, anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen.

Leiri on myös pieni seurakunta, joka kokoontuu päivittäin jumiksiin, raamiksiin ja hartauksiin - riparilaiset mukana valmistelemassa isosryhmänsä kanssa.

”Turvallinen rippikouluryhmä on yhteisö, jossa nuori saa olla luottaen siihen,

että häntä kunnioitetaan, rakastetaan ja suojellaan juuri sellaisena kuin hän on.”

Jos sinulla on kysyttävää tai jokin askarruttaa, ota yhteyttä Janne Vestoon 040 7120 563,  janne.vesto@evl.fi

Rippikoulun aiheet

Pyysimme jokaista 2-riparilaista valitsemaan 4 heitä kiinnostavaa aihetta. Tässä tulos, jonka otamme huomioon ajan jakamisessa.

2-riparin päivä

Lein kaikki päivät eivät ole samanlaisia. Perusrunko on tällainen:

8.30 Herätys

8.45. Lipunnosto ja aamupala

9.30 Päivän symboli ja opetus 1,2 ja 3

11.45 Lounas

Päivävapaa

13.30 Skaba ja Raamis

14.15 Päiväjuoma

14.45. Opetus 4 ja 5

16.30 Päivällinen ja työryhmät

vapaata jonkin verran

18.00 Jumis

18.30 Saunat (vapaaehtoista) / Iltavapaa

20.00 Iltaohjelma

n. 20.50 Iltapala

21.15 Lipunlasku ja iltahartaus

22.15 Huoneisiin, Iltalaulu käytävällä

Toimenpiteet koronatartuntojen mahdollisuuden minimoimiseksi (Päivitetty 9.6.)

Suurin osa näistä oli meillä käytössä jo kesällä 2020 ja leirit sujuivat hyvin. Voi olla, että kaikkia näitä ei oteta käyttöön, jos koronatilanne jatkaa paranemistaan.

1. Kukaan leiriin osallistuva leiriläinen, isonen tai työntekijä ei käy välillä kotona tai muualla leirin ulkopuolella (poislukien lääkärissäkäynnit ja muut pakolliset).

2. Leirillä ei käy vierailijoita , ei myöskään pitämässä ohjelmaa. Unohtuneiden tavaroiden tai lisävaatteiden tuomisessa pitää käyttää harkintaa ja sopia työntekijän kanssa, minne tavarat jätetään. Ulkopuolinen ei saa kohdata leirin jäsentä kasvotusten. Tai se tapahtuu riittävän etäältä pihassa, jos jokin tilanne sitä vaatii. Työntekijän kanssa neuvotellaan aina ensin puhelimessa.

3. Käsihygieniaan opastetaan leirin alussa ja sitä seurataan.

4.  Ruokailutilanteeseen kiinnitetään huomiota. Työntekijät / emäntä/ isonen annostelevat ruuan leiriläisten toiveiden mukaan ja käyttävät silloin maskia. Muussa toiminnassa maskeja ei käytetä.

5. Siivoukseen kiinnitetään huomiota, esim. ovenkahvat desinfioidaan säännöllisesti.

6. Nimikoimme mahdollisimman monia opiskeluvälineitä henkilökohtaisiksi leirin ajaksi.

7. Selkeän fyysisen kontaktin sisältävät toiminnat, leikit ja pelit jätetään tänä kesänä pois.  Jalkapalloa, sulkista ja pingistä pelataan kuten ennen, samoin uidaan, saunotaan ja soudellaan.

8. Leiriä edeltävillä viikoilla on hyvä välttää sellaisia tilanteita/isoja tapahtumia/paikkoja, joissa tartuntariski on suuri.

9. Kaikken tärkeintä: Leirille ei saa tulla, jos on flunssaoireita. Tästä annamme vielä tarkemmat ohjeet.

Koronan vaikutukset konfirmaatioon

1.  Tänä vuonna kummit ja isoset eivät osallistu konfirmaatiosiunaukseen alttarilla. Minä teen sen yksin alttarin takaa ja kaikille yhdessä.

2.  Ehtoollinen jaetaan todennäköisesti vain konfirmoitaville.

Kirkkoherran ohjeiden kohjalta kokosi Janne Vesto

riparin toteutus