Raamattuluento-Kestävä perustus

ti 15.11. klo 18.30

Pälkäneen seurakuntatalo

”Toivo hyvästä tulevaisuudesta Kristuksessa” - Näkökulmia Jumalan kuningaskuntaan ja sen tuomaan toivoon ja vapauteen Alustajana pastori Ilkka Rytilahti Kansanlähetyksestä

Uusi millennium, vuosituhat, alkoi suurin odotuksin ja riemullisin juhlallisuuksin.


Kaksi vuosikymmentä myöhemmin maailman turvallisuustilanne on huolestuttavasti heikentynyt. Talouskriisit ja sodat ovat seuranneet toistaan. Viimeisimpänä Ukrainassa. Valtioiden jättimäiset velkataakat kasvavat kasvamistaan. Pakolaiskriisit ja pandemiat ravistelevat maailmaa. Kamppailu koko planeettaa uhkaavaa ilmastonmuutosta vastaan tulee vaikuttamaan elämäämme yhä enem-män, yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla. 


Samaan aikaan ympärillämme on käynnissä valtava maailmankatsomuksellinen muutos. Perusta-vat käsitykset todellisuudesta, elämästä, ihmisyydestä, oikeuksista, seksuaalisuudesta ja avioliitosta ovat hyvin tehokkaan, määrätietoisen vaikuttamisen tuloksena muuttuneet ja etääntyneet kauas siitä, miten kristinusko on nämä perinteisesti nähnyt. Sen vaikutus tuntuu yhteiskunnassa, kulttuu-rissa ja kristillisessä kirkossa.


Aikakautta leimaa elämän rikkinäisyys, syvä juurettomuus, tarkoituksettomuus ja näköalattomuus. 
Puhuessaan lopunajoista, ajasta ennen paluutaan, Jeesus ei suinkaan halunnut hänen omiensa me-nettävän rohkeuttaan, taipuvan ja alistuvan sille muutokselle, joka maailmassa tapahtuu. Hän ke-hotti meitä nostamaan päämme, koska meidän vapautuksemme on lähellä. 


Älkää pelätkö! on viesti, jonka Jumala antaa kansalleen yhä uudelleen ja uudelleen. Meillä on tur-va ja elävä toivo uskossa Jeesukseen. Raamattuopetuksissa käymme läpi sitä, mitä Raamattu pu-huu turvasta, rauhasta ja kestävästä perustuksesta kaiken järkkyessä ja muuttuessa. Mihin kristitty on kutsuttu lopunaikoina? Kuinka meidän tulisi elää kaiken tämän keskellä? 
 

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Pälkäneen seurakunta