Luentotilaisuus: kuulumisia rauniokirkolta

Rauniokirkko

Pälkäneen kirjasto Arkki

Pälkäneen rauniokirkko on ollut viime aikoina kuuma aihe uutisissa, myös valtakunnallisessa uutisoinnissa, kun on käsitelty kirkon alueelta vietyjen pääkallojen takaisin saamista Ruotsista. Vainajien jäänteitä vietiin Ruotsiin vuonna 1873 rotututkimuksen nimissä; yli puolet näistä Ruotsissa Karoliinisessa instituutissa säilytettävistä pääkalloista on peräisin Pälkäneeltä

Pälkäneen Rauniokirkon Suojeluyhdistys ja Pälkäneen kirjasto järjestävät yhdessä pääkirjasto Arkissa luentotilaisuuden keskiviikkona 26.10. klo 18 rauniokirkon kuulumisista. Tilaisuudessa kirkkoherra Jari Kemppainen kertoo ajankohtaista tietoa vainajien jäänteiden saamisesta kotimaahan. Toinen luennoitsija on tutkija, arkeologi Ulla Moilanen, jonka aiheena on ”Arkeologisia tutkimuksia rauniokirkollamme”. Kirkon alueella on tänäkin syksynä tehty arkeologisia kaivauksia.
Tilaisuudessa on esillä Mari Frilanderin rauniokirkkoaiheisia kuvia ja kuulemme Viola Raatikaisen ja Venla Salmisen esittämää musiikkia. Ennen tilaisuuden alkua, klo 17.30, on kahvitarjoilu.