Konsertti

su 25.9. klo 18.00 – 19.30
Laura Leisma ja Folke Gräsbeck

Luopioisten kirkko

Laura Leisma, laulu. Häntä säestää Folke Gräsbeck, piano. Kaksikko on tehnyt konserttiyhteistyötä pari kertaa aiemminkin. Tämänkertainen ohjelmisto koostuu mm. Merikannon, Bachin ja Händelin hengellisistä kappaleista sekä Puccinin, Bellinin ja Bizetin ooppera-aarioista . Illan sana Janne Vesto. Ohjelma 10 €.

Luopioisten kesäasukas Laura Leisma (o.s. Pelkonen) on opiskellut laulua Sibelius-Akatemian solistisella osastolla ja suorittanut mus.kand. ja laulun A-kurssitutkinnot sekä oopperakoulutuksen. Hän on myös valmistunut Helsingin yliopistosta hammaslääketieteen lisensiaatiksi.

Leisma on laulanut mm. Avantin, Helsingin, Tampereen ja useiden muiden kaupunginorkestereiden, Radion sinfoniaorkesterin, Opus 20 London sekä Eestin valtion sinfoniaorkesterin ja Pietarin akateemisen sinfoniaorkesterin solistina. Hän on laulanut yli 20 oopperaroolia ja ollut solistina lukuisissa radio- ja CD-äänitteissä.

Folke Gräsbeck on kansainvälisesti tunnettu pianisti, joka  voitti 17-vuotiaana Maj Lind kilpailun vuonna 1973. Gräsbeck on toiminut Sibelius-Akatemiassa säestäjänä vuodesta 1983 ja säestyksen lehtorina vuodesta 1985. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2008.

Gräsbeck on esiintynyt useissa Euroopan maissa, Japanissa, USA:ssa, Meksikossa, Israelissa, Libanonissa, Egyptissä, Botswanassa ja Zimbabwessa.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä