Pappilan pihaseurat

Pälkäneen pappilan kuisti ja omenapuussa on omenoita.
Pappila

Pälkäneen pappilassa vietetään vuoden tauon jälkeen perinteisiä kesäseuroja lähetyksen hyväksi. Vieraina ovat Pälkäneen kesäasukkaat, lähetystyöntekijät Elina ja Juha Lind. Kanttori ja kirjailija Heini Kataja-Kantola. Medialähetysjärjestö Sanansaattajien toiminnanjohtaja, rovasti Arto Antturi.

Lindit olivat viime vuoteen asti seurakunnan lähetystyötekijöitä Nepalissa. Juha on palannut lääkäriksi Padasjoelle ja Asikkalaan, Elina jatkaa edelleen Suomen Lähetysseuran palveluksessa.

Heini Kataja-Kantola on Jokioisten pappilan kasvatti ja  palasi toissa vuonna  kanttoriksi  lapsuutensa kotiseurakuntaan ja pappilaan Jokioisiin. Aiemmin Katja-Kantola on toiminut kanttorina Ilmajoella, Hangossa, Riihimäellä, Suomen Raamattuopistolla ja hiippakuntakanttorina. Hän on julkaisut seitsemän kirjaa, runoja, lauluja ja sävellyksiä.

Arto Antturi toimii  Hyvinkäällä toimistoaan pitävän Medialähetysjärjestö Sanansaattajien toiminnanjohtajana.  Aiemmin Arto on toiminut Helsingin Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherrana, Vanhan kirkon ja Tuomasmessuyhteisön pappina ja tutkijana yliopistossa. Basistina hän on gospel-yhtye Exitin perustajasen. Anturi on myös kirkolliskokousedustaja.

Media muuttaa maailmaa – sydän kerrallaan

Sansa (Medialähetys Sanansaattajat) vie evankeliumia Jeesuksesta radioaalloilla, television, internetin ja mobiiliviestinten välityksellä sinne, missä sitä ei ole vielä kuultu. Ohjelmat rohkaisevat myös vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä. Media on voimaväline, jonka avulla ylitetään niin maantieteellisiä kuin kulttuurillisia rajoja. Paikallisten ihmisten tekemä kristillinen mediatyö muuttaa maailmaa, yksi sydän kerrallaan.
− Evankeliumin levittämisen kohteena on aina yksi ihminen. Hän voi elää äärimmäisessä köyhyydessä tai vallan keskiössä. Hänen kääntymisellään voi olla merkitystä vain hänelle itselleen tai hän voi toimia esimerkkinä suurille muutoksille. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin ihminen, jonka sydämessä asuu kaipaus Jumalan yhteyteen. Evankeliumi on kerrottava niin, että se koskettaa ihmistä juuri siinä, mitä hän tarvitsee, muistuttaa toiminnanjohtaja Arto Antturi.
Vuonna 1973 Hyvinkäällä perustettu Sansa on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä.

Pälkäneen seurakunta tukee kolmea Sansan ohjelmaa

Turkissa,
Naiset toivon lähteellä (NTL) on naisten oma, kristillinen radio-ohjelma, jota lähetetään lähes 70
kielellä. NTL on osa maailmanlaajan rukousliikkeen Project Hannahin (suomeksi Hanna-työ) toimintaa.
Turkinkieliset NTL-ohjelmat käynnistettiin 2012. Puolituntinen ohjelma lähetetään kerran viikossa stanbulin ja Ankaran alueille.

Thaimaassa,  Sydänystävä ohjelmaa.  Sydänystävä on thaikielinen puolituntinen, joka lähetetään useasta Bangkokissa kuultavasta paikallisradiosta Thaimaassa.

Japanissa, Japanilaisten huolissa auttaa Keikon kirjelaatikko. Suosittua Keikon kirjelaatikko -radio-ohjelmaa on lähetetty vuodesta 1971.  Ohjelman kuuntelijat ovat 13–80-vuotiaita.

Pälkäneen seurakunta