Jeesus kohtaa opetuslapset
Jumalanpalvelukset pidetään suoratoistettuna tai videoituna seurakunnan YouTube -kanavan, kotisivujen ja Facebook-sivujen kautta.

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2:2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin. Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä. Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Jari Kemppainen, Leena Eerola ja Pekka Miettinen Gideoneista, Musiikki Ritva Huomo.

Laulut: Hän ei ole enää täällä, Syttyköön, Sade ja lumi, virsi 202: 1-2, virsi 513, virsi 912, Virsi 918, Jeesus voitti Kuoleman vallan.

Gideonien Raamattutyölle ehtoollistilaisuuksissa tai Tilinumero: FI81 8000 1600 1824 07, Viitenumero:  7015085. (Keräyslupa RA/2019/433).

Pälkäneen seurakunta