Laskiaissunnuntain messu

Laskiassunnuntai
Jumalanpalvelukset suoratoistettuna seurakunnan YouTube kanavan, kotisivujen ja Facebook-sivujen kautta.

Virsi 54, synnintunnustus 700, virsi 55: 1-3 ja 6, virsi 922. Raamatunkohdat Hesekiel 18:30-32. 1. kirje Timoteukselle 2:4-6.Markuksen evankeliumi 10:32-45. Pappina Jari Kemppainen, musiikki Ritva ja Matti Huomo.

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31:3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

Pälkäneen seurakunta