Messu

su 17.11. kello 10.00

Pälkäneen seurakuntatalo

Seurakuntatalon 40 vuotisjuhla. Jari Kemppainen, Aimo Kokkola. Pälkäneen Martat tarjoavat Juhlakahvit

Seurakuntatalo keski-iässä

Sodan jälkeisen nousukauden myötä ja varallisuuden lisääntyessä heräsi seurakunnassa 1970-luvulla ajatus seurakuntatalon rakentamisesta myös Pälkäneelle.  Monessa seurakunnassa oli rakennettu seurakuntakoti jo 1950-ja 1960 luvuilla.  Pälkäneellä seurakunta oli kokoontunut perinteisesti kirkossa; niin kirkkosalissa,  alttarin yläpuolen parven poistuessa sen tilalle rakennetuissa  yläsalissa ja  lämmitysjärjestelmän muuttumisen myötä kirkon alasalissa eli nykyisessä partiokolossa. Muita kokoontumispaikat olivat pappila, pappilan piharakennus, koulut, Nuijantalo ja seurakuntalaisten kodit.  Nyt haluttiin koota seurakunnan laaja toiminta yhden katon alle. Aluksi suunniteltiin seurakunnan tilat yhdessä kunnan kanssa nykyisen kunnantalon jatkeeksi, mutta paikan katsottiin olevan liian kaukana kirkosta ja seurakunta luopui yhteisestä hankkeesta kunnan kanssa.

Talon suunnitteli tamperelainen  insinööritoimisto Tuomo Penttilä. Tammikuussa 1978 valmistui  seurakuntatalon piirustukset.  Yläkertaan tuli juhlasali, kahvio ja alakertaan kaksi kerhohuonetta, takkatupa ja talonmiehen asunto. Rakennusliike Keijo Hokkanen aloitti työt keväällä 1978 ja marraskuussa talo oli harjassa. Paikaksi  valikoitui torin reuna. Paikalla oli sijainut aiemmin lainamakasiini, VPK:n kalustovaja ja myöhemmin  taksiasema, puhelinkoppi ja yleinen huussi.

Toisena pääsiäispäivä, 16.4. 1979 piispa Erkki Kansanaho vihki seurakuntatalon käyttöön. Sen jälkeen seurakuntatalo on ollut kerhojen, piirien, perhejuhlien, jumalanpalvelusten ja torikahvion käytössä. Ja on nyt keski-iässä, peruskorjausiässä.  Kovasta käytöstä kertoo esimerkiksi vuonna 2018 seurakuntatalossa oli  1041 varausta ja , tilaisuuksissa  11 122 osallistujaa.

Kun aikoinaan seurakuntatalo oli rakenteilla. Satunnainen ohikulkija kysyi tähänkö tulee se uusi Pälkäneen matkahuolto? Torilla oli myös linja-autopysäkki ja  uutta matkahuoltoa suunniteltiin. Silloin todettiin,  niin tämähän on todellakin seurakuntalaisten matkahuolto . Jumala ja lähimmäiset ovat hoitaneet tässä matkahuollossa monia elämän matkalla neljänvuosikymmenen ajan.


Järjestäjä

Pälkäneen seurakunta

Katso myös

su 2.2. klo 10.00 -11.15

Pälkäneen kirkko

Messu

Messu ja 3. Rippikoulun ensimmäinen tapaaminen
su 3.5. klo 10.00 -13.30

Pälkäneen kirkko

Messu ja 1. Rippikoulun infotilaisuus

Messu ja infotilaisuus, 1. rippikoululaisille, vanhemmille, kummeille ja isovanhemmille.
su 17.5. klo 10.00 -13.30

Pälkäneen kirkko

Messu ja 3. Rippikoulun infotilaisuus

Messu ja 3. Rippikoulun infotilaisuus, rippikoululaisille, vanhemmille, kummeille ja isovanhemmille.