Kompletorio: musiikillinen iltahartaus

Kompletorio: musiikillinen iltahartaus

Iltamusiikki 1500-luvun Englannista Vanhan musiikin yhtye Musica Donum Dei

Psalmilaulannasta ja lyhyistä miete- ja rukousteksteistä koostuva kompletorio on illan viimeinen liturginen hiljentymishetki. Se saatettiin toteuttaa kokonaan musiikillisesti, ja tällaisessa muodossa siihen on mahdollisuus osallistua Pälkäneen kirkossa elokuun toisena sunnuntai-iltana. Tällaiset hiljentymishetket satoja vuosia vanhojen tekstien ja musiikin äärellä kokevat parhaillaan uutta tulemistaan Englannissa, jossa ne vetävät puoleensa muun muassa kiireisiä yliopisto-opiskelijoita.

Myös Pälkäneen kirkossa vietettävän kompletorion musiikki on peräisin Englannista, 1500-luvun säveltäjiltä ennen ja jälkeen reformaation. Tilaisuudessa laulaa ja soittaa pälkäneläisille jo tuttu vanhan musiikin yhtye Musica Donum Dei, joka samalla juhlistaa kymmenen vuotta kestänyttä toimintaansa vanhan kirkkomusiikin parissa. Tilaisuus kestää noin tunnin ja sinne on vapaa pääsy.

Pälkäneen seurakunta