Palmusunnuntain messu

Palmusunnuntain messu Pälkäneen kirkko

Jari Kemppainen, Heikki Repo, Kangasalan alttarikilta, Ritva Huomo

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Palmusunnuntai

Pälkäneen seurakunta

Pälkäneen kirkko

Messukumppanina Gideonit

Luopioisten kirkko

Messu

Janne Vesto, Toivoa naisille piiri avustaa.

Pälkäneen kirkko

Messu

1-rippikoulu. Messun jälkeen Leirin infotilaisuus 1. rippikoululaisille, ja heidän läheisilleen. Tervetuloa perhe, kummit ja isovanhemmat. Infotilaisuus loppuu klo 13.30