Messu. Sisällissodan muistojumalanpalvelus

Pälkäneen kirkko

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 100 vuotta Suomen sisällissodasta. Vuoden aikana järjestetään eri tahoilla monia tilaisuuksia asian tiimoilta. Kirkko on osaltaan mukana muistamisessa. Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei ollut sodan osapuoli, mutta sota kosketti sitä syvästi. Sota oli kirkon sisäinen sota. Tämä kertoo epäonnistumisesta. Sodan haavat ovat myös kirkon haavoja. Seurakunnat toimivat sodan aikana sekä punaisten että valkoisten hallitsemilla alueilla. Jumalanpalveluksia pidettiin. Kirkkorakennukset olivat pelon, surun, vihan, katkeruuden, tuskan ja toivon rukousten paikkoja. messun jälkeen on seurakuntatalolla kirkkokahvit, jonka yhteydessä on mahdollisuus pitää lyhyitä puheenvuoroa, muistelua ja kertomuksia sisällissodasta ja sen vaikutuksista Pälkäneellä.

Jari Kemppainen, Ritva Huomo, lauluryhmä.

Kolehti Lähi-idän Raamattutyölle, seurakunnan nimikkokohde.

Kirkkokahvit Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Keräyksen teema Nälkä

Jari Kemppainen, Ritva Huomo