Esirukouspyyntö

Esirukous on rukousta toisen puolesta. Se on kristillisen lähimmäisenrakkauden muoto, jossa kannetaan kultaisen säännön mukaisesti (Matt. 7:12) huolta toisista ihmisistä ja koko Jumalan luomakunnasta. Uudessa testamentissa kehotetaan esirukoukseen kaikkien ihmisten puolesta (1. Tim. 2:1–2). Kristilliseen jumalanpalvelukseen esirukous on kuulunut varhaisista ajoista alkaen. Esirukouksen paikka on pääsääntöisesti messun sanaosan lopussa ennen ehtoollisosan alkua. Esirukous valmistellaan tavallisesti erikseen kutakin jumalanpalvelusta varten. Jos toivot seurakunnan rukoilevan sinulle tärkeän asian puolesta, voit lähettää esirukouspyynnön seurakunnan yhteiseen sähköpostiin palkane.srk@evl.fi tai voit jättää rukouspyynnön Pälkäneen tai Luopioisten kirkoissa löytyvään esirukouspyyntölaatikkoon. Myös esirukouslomakkeen kautta voi jättää esirukouspyynnön. Halutessasi voit jättää yhteystietosi.

Kenttä on pakollinen.