Hautajaiset

Hautajaisia järjestävää pyydetään ottamaan yhteyttä kirkkoherranvirastoon p. 040 712 0560

Kirkkoherranvirasto auttaa sinua siunaustilaisuuden, hautajaisten ja muiden kuolemaan liittyvien käytännön asioiden järjestelyissä.

Sivun oikeasta reunasta löydät linkkejä valtakunnallisiin ohjeisiin. Varmista aina kirkkoherranvirastosta Pälkäneen seurakunnan omat ohjeet hautaukseen liittyvissä asioissa.

Hautapaikka- ja hautaamismaksut

Hautauslupa

Hautaaminen edellyttää hautauslupaa.

Kun ihminen kuolee sairaalassa tai muussa laitoksessa, omaiset saavat hautausluvan hoitohenkilökunnalta. Yleensä sairaala, hoitolaitos tai muu vastaava lähettää hautausluvan suoraan vainajan kotikunnan seurakuntaan.

Kotona tapahtuneen kuoleman selvittäminen hautausluvan saamiseksi käynnistyy yhteydenotolla terveyskeskukseen. Jos kuolema tapahtuu tapaturmaisesti, poliisi ottaa yhteyden omaisiin ja tarvittaessa opastaa järjestelyissä.

Tapaturmatilanteissa poliisi vastaa vainajan kuljetuksesta, muissa tapauksissa omaiset voivat sopia siitä hautaustoimiston kanssa.